top of page

Trendi višnja u prhkoj odori

Ako je nešto poznato i trendi onda je to svakako talijanski pečeni kolač svima poznat pod nazivom Krostata. Za ovaj desert postoje razni nazivi kao što su tart, prhki kolač, ali ono što ćemo se svi složiti da je tako jednostavan i ukusan da nije uopće nije bitno koje je njegovo pravo ime. Krostata je voćni kolač s raznim nadjevima, a danas Vam donosimo Foodie_a26 kombinaciju prhkog tijesto i Dida Boža eko džemom od višnje koja je ispunila sva naša očekivanja.

 

Krostata s ekološkim džemom od višnja

Sastojci:

Priprema:

Prosijte oštro brašno i dodajte mu šećer, vanilin šećer, sol, koricu limuna, jaje i narezani maslac pa u što manje pokreta zamijesite tijesto. Jaje i maslac neka obavezno budu hladni kako biste dobili ukusno, slatko prhko tijesto koje se savršeno slaže s blago kiselkastim džemom od višnja.

Razvaljajte tijesto, biti će blago ljepljivo, pa ako je potrebno pomozite si s mrvicu oštrog brašna. Tijesto mora biti veće od kalupa u kojem ćete ga peći. Višak tijesta iskoristit ćete za dekoraciju. Tijesto premjestite u kalup za krostate koji ste prethodno namastili ili stavili papir za pečenje. Probodite ga vilicom na par mjesta. Odrežite rubove tijesta uz vrh kalupa. Po pripremljenom tijestu razmažite džem i rasporedite višnje. Savijte rubove tijesta prema unutra, a s ostatkom tijesta napravite trakice i dekorirajte vašu krostatu po želji. Ostavite pripremljenu krostatu na hlađenje u hladnjak (1 sat) ili zamrzivač (30 minuta).

Prije pečenja, premažite tijesto razmućenim žumanjkom.


Krostatu pecite na 180 stupnjeva 30-35 minuta ili ovisno o jačini vaše pećnice. Krostata je gotova kada je blago rumena. Izvadite ju iz pećnice i ohladite, a zatim uživajte!











0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page