top of page

Trokutići s ajvarom i sirom

Dizana tijesta s dodatkom sira jednostavno obožavamo! Ova klasična kombinacija se lako sljubljuje s raznim slanim namazima i dodacima, a draga Anita s Instagram profila Mamineslatkebrige je ovoga puta odabrala ajvare koji ovom jelu daju savršenu punoću okusa. Odabir blagog ili ljutog ajvara prilagodite vlastitom ukusu, a sve upute za izradu ovih slasnih slanih trokutića pronađite u nastavku:

 

Trokutići s ajvarom i sirom

Sastojci:

Tijesto:

  • 1 kg brašna

  • 500 ml mlijeka

  • 1 žlica šećera

  • 1 svježi kvasac ili 2 žlice suhog kvasca

  • 3 žličice soli

  • 2,5 dcl ulja

  • 2 jaja

Nadjev:

Premaz:

  • 1 jaje

  • sjemenke chia, lan ili sezam

  • sol


Priprema:

U malom loncu zagrijati mlijeko. Dodati šećer i kvasac da se otope i ostaviti na toplom da kvasac “izađe”. U veću zdjelu staviti ostale sastojke te dodati kvasac i zamijesiti tijesto. Kada zamjesite glatko tijesto, pokrijte zdjelu krpom i ostavite na topom da se diže dok se ne udvostruči. Za to vrijeme možete naribati sir koji ćete koristiti za nadjev.

Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela. Svaki dio kratko premjesite I oblikujte u lopticu. Lopticu razvaljajte u pravokutnik debljine oko pola cm, premažite ga ajvarom te stavite prethodno naribanu goudu. Pravokutnik zarolajte i nožem režite na trokutove. Postupak ponovite i za preostale tri loptice. Trokutiće posložite na protvanj u koji ste stavili papir za pečenje. Ostavite malo prostora između trokutića jer će tijesto prilikom pečenja rasti.

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva neka se ugrije, a za to vrijeme trokutiće premažite razmućenim jajem te ih po želji pospite soli i sjemenkama.

Trokutiće pecite 25 minuta.



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page