Vege palačinke
- Džem
- Sep 23, 2022
- 1 min read
Updated: Oct 3, 2022
Desert koji je dobrodošao u svako doba dana i sadrži bezbroj načina za pripremu, a ovoga puta u receptu koji ne sadrži jaja. Naša Doris Valković @foodoris_ pripremila nam je recept za veganske palačinke s Dida Boža džemom od šipka čiji okus ju, kako kaže, vraća u djetinjstvo i palačinke sa šipkom kakve je pripremala njezina baka. Uživajte u pripremi i slasnim zalogajima!

Veganske palačinke s džemom od šipka
SASTOJCI:
2 šalice bijelog pirovog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilije u prahu
3 šalice sojinog mlijeka (nezašećerenog)
dodatno: malo ulja, listići badema i rižin slad (opcionalno)
PRIPREMA:

Pomiješati suhe sastojke u zdjeli. Postepeno dodavati mlijeko dok ne dobijete smjesu za palačinke, dakle da nije previše rijetka niti previše gusta.
S par kapi nauljiti vruću tavu, obrisati višak masnoće papirnatim ubrusom te staviti peći smjesu. Količina koju stavite ovisi o veličini tave, ja sam stavila po jedan i pol paljak. Peći s obje strane nekoliko trenutaka dok ne porumeni.
Prebaciti pečenu palačinku na tanjur i pokriti papirnatim ubrusom. Ponoviti postupak dok ne potrošite svu smjesu za palačinke.
Premazati palačinke džemom, zarolati i po želji dodati malo rižinog slada na vrh te posipati listićima badema.
Comments