top of page
DŽEM (3)_edited.png

Vege palačinke

  • Writer: Džem
    Džem
  • Sep 23, 2022
  • 1 min read

Updated: Oct 3, 2022

Desert koji je dobrodošao u svako doba dana i sadrži bezbroj načina za pripremu, a ovoga puta u receptu koji ne sadrži jaja. Naša Doris Valković @foodoris_ pripremila nam je recept za veganske palačinke s Dida Boža džemom od šipka čiji okus ju, kako kaže, vraća u djetinjstvo i palačinke sa šipkom kakve je pripremala njezina baka. Uživajte u pripremi i slasnim zalogajima!


Veganske palačinke s džemom od šipka


SASTOJCI:

  • 2 šalice bijelog pirovog brašna

  • 2 žličice praška za pecivo

  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilije u prahu

  • 3 šalice sojinog mlijeka (nezašećerenog)

  • Dida Boža džem od šipka

  • dodatno: malo ulja, listići badema i rižin slad (opcionalno)

PRIPREMA:

  • Pomiješati suhe sastojke u zdjeli. Postepeno dodavati mlijeko dok ne dobijete smjesu za palačinke, dakle da nije previše rijetka niti previše gusta.

  • S par kapi nauljiti vruću tavu, obrisati višak masnoće papirnatim ubrusom te staviti peći smjesu. Količina koju stavite ovisi o veličini tave, ja sam stavila po jedan i pol paljak. Peći s obje strane nekoliko trenutaka dok ne porumeni.

  • Prebaciti pečenu palačinku na tanjur i pokriti papirnatim ubrusom. Ponoviti postupak dok ne potrošite svu smjesu za palačinke.

  • Premazati palačinke džemom, zarolati i po želji dodati malo rižinog slada na vrh te posipati listićima badema.




Comments


bottom of page