top of page

Veseli muffini

Muffine možete praviti na sto načina, počevši od slanih do raznih slatkih kombinacija. Bilo da su punjeni šunkom i sirom, čokoladom ili voćem svi ih jako volimo i nikada nam ne dosade. Današnji recept za muffine donosi naša Dora koja je poigrala s kiselkasto/slatkastim okusima i uz voće muffine upotpunila s Dida Boža eko džemom od smokve s narančom. Ne čekajte dugo s pripremom ovog deserta jer će vas puni okus oduševiti, a muffini će nestati u tren oka. :)


 

Muffini s džemom od smokve s narančom


SASTOJCI:



PRIPREMA:


  • Kao i kod svih muffina, pomiješajte suhe sastojke u jednu posudu, a mokre u drugu.

  • Odnosno, u prvu posudu dodajte šećer, vanillin šećer, glatko i kokosovo brašno, prašak za pecivo. U drugu posudu dodajte mlijeko, ulje, sok naranče, koricu ribane naranče, žlicu Dida Boža eko džema od smokve s narančom.

  • Sve sastojke dobro sjedinite, žlicom ili mikserom. Pritom pazite da ne bude grudica. Na kraju dodajte oprane borovice koje lagano promješajte žlicom kako bi se povezale sa smjesom.

  • U kalupe za muffine smjesu punite do pola ukoliko želite da prilikom pečenja smjesa bude u ravnini vrha košarice i ravna. Ukoliko želite da imaju lijep zaobljen vrh, punite ih skoro do vrha.

  • Pećnicu zagrijte na 180 C bez ventilatora i pecite 20-25 minuta odnosno dok muffini lagano ne potamne.

SAVJETI:

  • Ukoliko ne želite da vam papirnata košarica u koju stavljate smjesu za muffine stisne smjesu dok se peče, stavite dvije košarice u kalup.






0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page