top of page

Višnjasti pop tart/višnjaste štrudle “Otopljeni snjegović”

Dragi naši sretan i blagoslovljen Božić želimo vama i vašim obiteljima! Ni ove godine nemamo bijeli Božić, već sunčani, ali nećemo se buniti bitno jer najbitnije je da smo svi zdravi, sretni i u krugu svojih najmilijih.☺️Naša draga Biljana pripremila nam je recept Otopljeni snjegović s Dida Boža ekstra džemom od višnje. Za sve koji žele u svoj dom unijeti malo zimskog ugođaja, ovi snjegovići su idealni. 🎄🎅


 

VIŠNJASTI POP TART/VIŠNJASTE ŠTRUDLE“OTOPLJENI SNJEGOVIĆ”


SASTOJCI :

 

Tijesto za pop tarts:

  • 500 g oštrog brašna

  • 1 prašak za pecivo

  • 250 g maslaca

  • 75 g šećera

  • 2 jaja

  • 1-2 žlice kiselog vrhnja 20%

  • 1 vanilin šećer

  • korica 1 limuna

 

Nadjev:

 

Glazura:

  • 200 g šećera u prahu

  • nekoliko bijelih marshmallowsa

  • malo prehrambene crne gel boje

  • malo prehrambene narančaste/crvene gel boje

  • (ili slatka pisaljka crne i narančaste/crvene boje)

  • nekoliko slanih štapića

  • nekoliko okruglih šećernih ukrasa različitih boja


PRIPREMA: 


1.     U posudu prosijajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Promiješajte.

2.     U smjesu brašna i šećera, dodajte jaja, maslac sobne temperature narezan na kockice i kiselo vrhnje. Umijesite glatko tijesto.

3.     Tijesto umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

4.     Zagrijate pećnicu na 175 C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.

5.     Radnu površinu lagano posipajte brašnom. Razvaljajte tijesto na 2-2,5 mm debljine. Izrežite pravokutnike srednje veličine.

6.     Na sredinu jednog pravokutnika stavite 1-1,5 žličicu Dida Boža džema od višnje. Rubove oko džema premažite mlijekom.

7.     Na pravokutnik s džemom stavite drugi pravokutnik tijesta. Malo prstima pritisnite rubove, a zatim vilicom dodatno zalijepite rubove. Štrudlice/Pitice premažite mlijekom.

8.     Pecite 15-18 minuta, odnosno dok rubovi štrudlica/pitica ne dobiju lijepu svijetlo žutu boju. Štrudlice/pitice trebaju ostati svijetle.

9.     Dok se štrudlice/pitice hlade, pripremite glazuru: u posudu prosijajte šećer u prahu te stalno miješajući dodajte žlicu po žlicu mlijeka dok konzistencija glazure ne bude poput paste za zube.

10.  Od glazure u dvije posudice odvojiti po jednu ravnu žlicu te svaku pomiješajte s malo prehrambene crne i narančaste/crvene gel boje. Umjesto gel boja i glazure možete koristiti slatke pisaljke istih boja.

11.  Na marshmallowse glazurama/pisaljkama nacrtajte oči, nos i usta snjegovića.

12.  Ohlađene štrudlice/pitice neravnomjerno prelite glazurom te na sredinu jednog kraja stavite marshmallow.

13.  Na skoro stegnutu glazuru stavite po dva komadića slanog štapića kao ruke. Pincetom na glazuru stavite tri okrugla šećerna ukrasa iste boje.


Dobar tek i još jednom sve najbolje! 🎅🎄✨






0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page