Pravo ljetno osvježenje uz lagani, veganski chia puding - i to u čak četiri voćna okusa. Zaslađen s malo javorovog sirupa, uz dodatak kokosovog mlijeka i orašastih plodova - ovaj puding je postao prava energetska bomba. Nije samo desert, već i ukusan doručak koji će vas dugo držati sitima. Recept, za koji smo sigurni da jedva čekate isprobati, donosi naša draga Andrea Cukrov @cukar .
Voćni chia puding na četiri načina
SASTOJCI:
Za chia puding:
60 g chia sjemenki
370 ml kokosovog mlijeka
160 g kokosovog jogurta
3 žlice javorovog sirupa
½ žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Za posluživanje:
4 žličice Dida Boža džema od višnje
4 žličice Dida Boža džema od jagoda
4 žličice Dida Boža džema od kupina
4 žličice Dida Boža džema od marelice
sjeckani orasi, pistacije i bademi
kokos čips
PRIPREMA:
Za chia puding:
U zdjeli pomiješajte chia sjemenke, kokosovo mlijeko, kokosov jogurt, javorov sirup, vaniliju i prstohvat soli.
Sve miješajte dok se ne pretvori u relativno homogenu smjesu, pokrijte i ostavite u hladnjaku preko noći ili najmanje 4 sata kako bi chia nabubrila i sve povezala u puding.
Smjesu možete povremeno promiješati kako bi razbili eventualne grudice.
Za posluživanje:
Uzmite četiri manje teglice ili zdjelice.
Na dno svaki zdjelice stavite po 2 žličice jednog od džemova.
Na sloj džema rasporedite pripremljeni chia puding.
Na vrh svakog stavite po još jednu žličicu džema pa sve posipajte sjeckanim orasima, pistacijama, bademima i kokos čipsom.
Poslužite odmah ili ponesite sa sobom na izlet ili posao.
Comments