Volimo ih debele i tanke, slatke i slane ­čśŐ

#Bakine, #proteinske, ameri─Źke ili slane na koji god na─Źin da su pripremane svi ih volimo i u┼żivamo u njim. Dobro ste pogodili, rije─Ź je o pala─Źinkama.

Pitanje je samo koji ste vi tip vi┼íe? Za klasi─Źnije ili #ameri─Źke pala─Źinke?



Jeste li znali:

Legenda ka┼że da je Napoleon prije kretanja u bitku znao bacati #pala─Źinke u zrak. Ako bi mu koja pala─Źinka pala osvaja─Ź bi u bitku kretao pun straha i strepnje.



Ameri─Źke proteinske pala─Źinke

Smjesa za 15tak pala─Źinki


Sastojci:


  • 25 g. (1 mjerica) Whey proteina od vanilije

  • 200g bra┼ína po izboru (pirovo ili heljdino)

  • 1 pra┼íak za pecivo

  • Prstohvat soli

  • ┼Żlica kokosovog ┼íe─çera

  • 250 ml mlijeka

  • 2 jaja

  • 60 g maslaca ili kokosovog ulja

  • Dida Bo┼ża d┼żem jagoda

  • Vo─çe (jagode, banane)



Priprema:


Sve suhe sastojke pomiješajte zajedno (protein, brašno, prašak za pecivo, sol, šećer).

Odvojite ┼żumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napravite s mikserom snijeg a ┼żumanjke pomije┼íajte s mlijekom. Suhe sastojke dodajte u mlijeko i dobro ih izmije┼íajte ili smiksajte. Kokosovo ulje ili maslac dodajte u smjesu. Lagano umije┼íajte snijeg od bjelanjaka. Smjesa treba biti gu┼í─ça nego kod obi─Źnih pala─Źinki.

Na tavu stavite malo ulja. Grabilicom u tavu izlijte smjesu u obliku manjih krugova. Izre┼żite vo─çe po izboru. Nakon ┼íto se jedna strana lagano ispekla prije nego okrenete drugu stranu pala─Źinke, na tavu stavite vo─çe i na njega okrenite pala─Źinku. Na taj na─Źin ─çe se komadi vo─ça sljubiti s pala─Źinkom.


Kada su pala─Źinke gotove vrijeme je za ukusan preljev od #d┼żema od jagoda.


Preljev za pala─Źinke:


  • Prva opcija:

U posudicu na laganoj vatri dodajte par ┼żlica Dida Bo┼ża d┼żema od jagode i 1 dcl vode. Na laganoj vatri mije┼íajte 2-3 min dok se d┼żem ne sjedini s vodom i lagano otopi. Preljev prelijte preko pala─Źinki.


  • Druga opcija: Verzija preljeva za odrasle

Umjesto vode u ┼íalicu dodajte nekoliko ┼żlica Dida Bo┼ża d┼żema od jagode i 1 dcl likera od naran─Źe ili smokve. Preljev prelijte preko pala─Źinki.

Uz preljev servirajte sladoled od vanilije ili šlag. U slast!

Klasi─Źne pala─Źinke

Smjesa za 10-ak pala─Źinki


Sastojci:



  • 2 jaja

  • 200g glatkog bra┼ína po izboru (pirovog, heljdinog, obi─Źnog)

  • 200ml mlijeka

  • 200ml mineralne vode

  • 1 ┼żlica ulja (kokosovog ili suncokretovog)

  • 25g maslaca

  • Prstohvat soli

Priprema:


U ve─çu posudu dodajte jaja, polovicu mlijeka i bra┼ína i sve sjedinite. Usipajte ostatak mlijeka, ulje, maslac, sol i mineralnu. Postepeno dodavajte ostatak bra┼ína i na kraju sve dobro promije┼íajte ili nekoliko minuta smiksajte kako bi dobili jednoli─Źnu smjesu bez grudica.

Zagrijte tavu na laganoj vatri i dodajte malo ulja kako se pala─Źinke ne bi lijepile. Pala─Źinke ostavite svega 1 min na svakoj strani kako bi poprimile lijepu boju.


Kada su pala─Źinke gotove preostaj Vam jo┼í samo napraviti ukusan preljev od jagoda.


Preljev za pala─Źinke:


  • Prva opcija:

U posudicu na laganoj vatri dodajte par ┼żlica Dida Bo┼ża d┼żema od jagode i 1 dcl vode. Na laganoj vatri mije┼íajte 2-3 min dok se d┼żem ne sjedini s vodom i lagano otopi. Preljev prelijte preko pala─Źinki.


  • Druga opcija: Verzija preljeva za odrasle

Umjesto vode u ┼íalicu dodajte nekoliko ┼żlica Dida Bo┼ża d┼żema od jagode i 1 dcl likera od naran─Źe ili smokve. Preljev prelijte preko pala─Źinki.



0 comments

Recent Posts

See All