Swiss roll ili svima poznata rolada je vrsta rolanog biskvita punjena sa šlagom, džemom ili nekim slanim nadjevom. Rolade svi volimo bile one slatke ili slane i uživamo ih isprobavati kao desert ili međuobrok, a najbolje pašu uz šalicu mlijeka ili čaja. Danas donosimo jednostavan, a preukusan recept za roladu s Dida Boža džemom od jagode koje je pripremila naša draga sweet__saltyworld. Svakako isprobajte. :)
Biskvitna rolada s džemom od jagoda
SASTOJCI:
5 jaja
150g. kristal šećer
1 vanilin šećer
pola žlice praška za pecivo
4 žlice ulja
150g. glatkog pšeničnog brašna TIP 550
PRIPREMA:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke pjenasto izradite u čvrst snijeg.
Zatim, žumanjke izmiksajte s kristal i vanilin šećerom. Potom, dodajte četiri žlice ulja. Na kraju pomiješajte brašno i prašak za pecivo te dodajte smjesi.
U smjesu od žumanjaka postepeno dodavajte izrađeni snijeg od bjelanjaka i sve dobro sjednite pjenjačom.
Pripremljenu smjesu ulijte u pleh za pečenje 30x30 obložen papirom za pečenje i pecite na 180°c / 20 minuta.
Pečenu roladu zarolajte skupa s papirom i ostavite da se ohladi.
Prohlađenu roladu odrolajte, potom namažite s džemom od jagode te ponovno zarolajte. Po želji posipajte šećerom u prahu. U slast!
Comments