top of page

Zaigrana proljetna rolada

Swiss roll ili svima poznata rolada je vrsta rolanog biskvita punjena sa šlagom, džemom ili nekim slanim nadjevom. Rolade svi volimo bile one slatke ili slane i uživamo ih isprobavati kao desert ili međuobrok, a najbolje pašu uz šalicu mlijeka ili čaja. Danas donosimo jednostavan, a preukusan recept za roladu s Dida Boža džemom od jagode koje je pripremila naša draga sweet__saltyworld. Svakako isprobajte. :)

 
Biskvitna rolada s džemom od jagoda

SASTOJCI:

  • 5 jaja

  • 150g. kristal šećer

  • 1 vanilin šećer

  • pola žlice praška za pecivo

  • 4 žlice ulja

  • 150g. glatkog pšeničnog brašna TIP 550

PRIPREMA:

  • Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke pjenasto izradite u čvrst snijeg.

  • Zatim, žumanjke izmiksajte s kristal i vanilin šećerom. Potom, dodajte četiri žlice ulja. Na kraju pomiješajte brašno i prašak za pecivo te dodajte smjesi.

  • U smjesu od žumanjaka postepeno dodavajte izrađeni snijeg od bjelanjaka i sve dobro sjednite pjenjačom.

  • Pripremljenu smjesu ulijte u pleh za pečenje 30x30 obložen papirom za pečenje i pecite na 180°c / 20 minuta.

  • Pečenu roladu zarolajte skupa s papirom i ostavite da se ohladi.

  • Prohlađenu roladu odrolajte, potom namažite s džemom od jagode te ponovno zarolajte. Po želji posipajte šećerom u prahu. U slast!


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page