top of page

Zimski sladoled

Za sve koji su mislili da je sladoled samo ljetni desert imamo pravo iznenađenje. Naša draga bibis_baking_tales donosi prave božićne okuse i blagdanski užitak u neodoljivom sladoledu prelivenom s Dida Boža eko džemom od kupine.


 

Božićni sladoled


SASTOJCI:

  • 400 g kondenziranog mlijeka

  • 200 g Biscoff / Spekulas namaza

  • 500 ml slatkog vrhnja

  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

  • 100 g nasjeckanih medenjaka

Dekoracija:


PRIPREMA:

  • U većoj posudi pomiješati kondenzirano mlijeko i 100 g Biscoff /Spekulas namaza. Miješati dok smjesa ne postane glatka.

  • U zdjelicu staviti preostalih 100 g Biscoff /Spekulas namaza. U mikrovalnoj zagrijati namaz dok ne omekša i postane pomalo tekući (do 30 sekundi). Malo prohladiti.

  • Izmiksati slatko vrhnje s ekstraktom vanilije u čvrsti šlag.Umiješati tučeno slatko vrhnje u smjesu Biscoff / Spekulas namaza i kondenziranog mlijeka. Pažljivo umiješati sjeckane medenjake u sladoled kremu.

  • Usipati sladoled kremu u pravokutni kalup za pečenje ili pravokutnu plastičnu posudu na sljedeći način: staviti 1/3 sladoled kreme na dno kalupa, na sladoled kremu staviti hrpice 1/3 Biscoff / Spekulas namaza. Na namaz staviti drugu trećinu sladoled kreme, a na kremu hrpice druge trećine Biscoff / Spekulas namaza. Na namaz staviti ostatak sladoled kreme, a na kremu hrpice ostatka Biscoff / Speculaas namaza. Nožem lagano izmiješati smjesu tako da na površni dobijete mramorni uzorak. Posipati sjeckanim medenjacima.

  • Kalup sa sladoled kremom pokriti plastičnom folijom. Hladiti u zamrzivaču 6-8 sati, odnosno dok se sladoled ne smrzne.

  • Prije serviranja u mikrovalnoj ugrijati Dida Boža eko džem od kupine. Poslužiti sladoled s toplim džemom.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page