top of page

Zobene kocke s jagodom

Sa sve toplijim danima nastojimo pripremati laganije i jednostavnije recepte, a kada su uz to još i zdravi - pa tko bi odolio?! Za zobene kocke s dodatkom Dida Boža džema od jagoda dovoljno je pomiješati sve suhe sastojke, dodati mokre, promiješati, premazati džemom i ispeći. Kocke su još bolje kada se ohlade i odstoje jedan dan u hladnjaku, fino se stegnu a okusi dođu do izražaja. Kako bi imali spremnu slasticu ili doručak nadohvat ruke, pobrinula se naša draga Doris Valković @foodoris s pripremom ovog ukusnog i zdravog recepta.


 

Zobene kocke s džemom od jagoda


SASTOJCI:


• 1 + 1/4 šalice pirovog bijelog brašna (može i zobeno)

• 3/4 šalice zobenih pahuljica (koristila sam sitne)

• 1/3 šalice kokosovog šećera

• 1/4 žličice sode bikarbone

• prstohvat soli

• 1 žličica soka limuna

• 1/2 šalice kokosove masti (lagano omekšale, dakle ne otopljeno ulje nego stisnuta mast)

• 1 žličica ekstrakta vanilije

• 1 pakiranje Dida Boža džema od jagoda


PRIPREMA:

  • Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Obložiti kalup papirom za pečenje (koristila sam kalup 17x17cm)

  • Pomiješati brašno, pahuljice, šećer, sodu i sol. Dodati sok limuna, vaniliju i kokosovu mast. Sve dobro razraditi i povezati rukama.

  • Prebaciti 3/4 smjese u pripremljeni kalup, utisnuti ravnomjerno u kalup i staviti peći u zagrijanu pećnicu 10 minuta.

  • Izvaditi kalup, pažljivo premazati džemom, posipati ostatkom smjese i staviti natrag u pećnicu na još 15-20 minuta, dok ne zazlati.

  • Izvaditi iz pećnice i pustiti da se skroz ohladi prije rezanja jer će biti skroz mekano. Kocke će se hlađenjem stisnuti.

  • Kada se skroz ohladi narezati i držati u hermetičkoj posudi u hladnjaku.





0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page