Danas vam predstavljamo elegantne zalogaje koji ne samo da će oduševiti vaše nepce, već će i postati atraktivni dodatak svakom stolu. Ovi zalogaji savršeni su kao predjelo ili prilog uz glavno jelo, ali mogu biti i neodoljiva grickalica za sve ljubitelje maslina i sira. Svaki prutić izgleda poput malene zvijezde koja će obasjati vaš stol i razveseliti vaše goste. Slijedite korake naše drage Mile i uživajte u ovom jedinstvenom spoju okusa sira i Dida Boža namaza od zelenih maslina, tekstura i vizualne privlačnosti.
Zvijezda s maslinama
SASTOJCI:
1 lisnato tijesto od 500 gr
Sir Camembert
PRIPREMA:
Polovicu lisnatog tijesta razvaljajte u krug promjera oko 30 cm. Uz pomoć velikog tanjura, drvene daske, kalupa za tortu i sl. tih dimenzija izrežite pravilan krug.
U sredinu kruga stavite u komadu jedan cijeli sir Camembert.
Oko sira lisnato tijesto namažite s 2-3 žlice namaza od zelenih maslina Dida Boža.
Drugu polovicu lisnatog tijesta također razvaljajte u krug promjera 30 cm te s njime prekrijte donji dio.
Sa svih strana do sira razrežite trakice i sfrkajte po 2 sloja lisnatog tijesta.
Pecite na 200 stupnjeva 20 minuta.
Poslužiti vruće.
Sa sira skinite sloj lisnatog tijesta, otkidajte krakove lisnatog s namazom od maslina i umočite u vrući istopljeni Camembert.
Comments