top of page

Čoko Lava

Svim ljubiteljima čokolade pripremili smo čokoladnu lava bombu. Za ovu poslasticu ne mora postojati posebna prigoda nego samo želja da se počastite i nagradite. Recept smo dodatno obogatili s Dida Boža supermix džemom koji je svojim kiselkatsim notama dao ovoj slastici posebnu svježinu. Ako tražite ukusan, kremast, a opet jednostavan recept onda je ovaj kolač upravo za Vas.


 

Čoko lava

Za tri osobe

Sastojci:

Priprema:

Na pari u posudi otopite maslac i čokoladu. U drugu posudu umutite jaja, vanilin šećer i šećer koji trebate postepeno dodavati. Nakon što ste umutili smjesu u nju dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Postepeno dodavajte brašno i za kraj supermix džem.


Serviranje

Pripremite tri keramičke šalice. Svaku šalicu premažite maslacem i s malo brašna kako bi kasnije mogli smjesu pravilno izvaditi. U šalice ulijte gotovu smjesu. Prethodno zagrijanu pećnicu stavite na 250°C i pecite točno 10 min jer kolač iznutra treba ostati kremast i čokoladan. Nakon što izvadite kolač iz pećnice nožem prođite rubove kolača kako bi se lakše odlijepili od šalice. Kolač iz šalice preokrenite na tanjur i poslužite ga toplog.



Dodatni savjet: Za neodoljivu toplo/hladnu kombinaciju kolač poslužite topal i servirajte ga s kuglicom sladoleda.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page