top of page

#Čokoladna torta s džemom od višnje

Updated: Mar 2, 2020

Kako uživati u manje kaloričnom slatkom grijehu?



Slatko i zdravo ? nije nemoguće...jako je moguće i jako je fino…

Džem od višnje i namaz od lješnjaka, kakaa i smokve bez glutena i laktoze – vaš ideal zdravlja, vaš slatki odabir...

Tekući sastojci:


  • 1 šalica biljnog mlijeka

  • 1 žličica jabučnog octa

  • 3/4 šalice smeđeh šećera

  • 1/3 šalice ulja (suncokretovo ili kokosovo)

  • 1 žličica naribane tonke ili ekstrakta od vanilije

  • Dida Boža Figgy namaz od smokve, lješnjaka i kakaa


Suhi sastojci:


  • 1 šalica glatkog brašna

  • 1/3 šalice kakaa u prahu

  • 3/4 žličice sode bikarbone

  • 1/2  žličice praška za pečenje

  • Prstohvat soli


Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

U prvu zdjelu pomiješajte sve tekuće sastojke. U drugu zdjelu pomiješajte sve suhe sastojke. Polagano ubacujte suhe sastojke u zdjelicu s tekućim sastojcima i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ulijte smjesu u kalup za pečenje i pecite oko 25-30 min na temperaturi od 180 stupnjeva. Svakako provjerite jeli biskvit pečen tako da štapić ili nož (drveni ili metalni) zabodete u tijesto. Ukoliko štapić, nož kada ga izvadite bude čist,  Vaš biskvit je gotov.

Ostavite biskvit da se potpuno ohladi. Nakon što se biskvit ohladio, razrežite ga na pola i jednu polovicu premažite #DidaBoža džemom od višnje (u tankom sloju) i preko njega #Figgy namaz. Preklopite sa drugom polovicom i premažite rastopljenom #veganskom čokoladom ili nekom drugom čokoladom po želji.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page