top of page

Šarene tortilje

Sigurni smo kako su tortilje jelo koje većina gurmana voli, a mogu se praviti na različite načine s mljevenim messom, piletinom ili samo s povrćem. Osim što su ukusne zaista su jednostavne za pripremu. Recept za tortilje s pohanom piletinom u kombinaciji s Dida Boža domaćim ajvarom i povrćem donosi Gabrijela. Isprobajte ovaj ukusan i kvalitetan obrok pa nam javite vaše dojmove.



 

POVRTNE TORTILJE S PILETINOM I AJVAROM


SASTOJCI:

Piletina

  • 300 g pilećeg filea

  • 1-2 jaja (ovisno o veličini)

  • 10 žlica krušnih mrvica

  • 5 žlica brašna

  • 20 g ribanog parmezana (opcionalno)

  • Začini (sol, papar, vegeta, crvena paprika)

  • 6 pšeničnih tortilja

Povrće

  • Povrće po izboru (u ovom slučaju su zelena salata, rajčica, paprika, mrkva)

Umaci

PRIPREMA:


  • File isjecite na odreske debljine prsta te ih istucite kako bi se stanjili.

  • Posolite i popaprite odreske i uvaljajte ih u tri smjese.

  • Prvu smjesu čini brašno, drugu istučena cijela jaja s dodatkom parmezana (daje sočnost i bolji okus) te začinima po želji. Treća smjesa u koju je potrebno uvaljati piletinu su krušne mrvice.

  • Pecite u zagrijanom ulju (ulja bi trebalo biti dovoljno da piletina ne dotiče dno tave) 3-5 minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri ( prepoznati ćete da je gotovo po rumenoj boji).

  • Kada je meso gotovo, prepecite tortilje sa svake strane na tavi za palačinke 10ak sekundi.

  • Na tortilju stavite žlicu do dvije začinjenog grčkog jogurta, zatim rasporedite povrće i meso isječeno na prutiće (može i u komadu, ali je lakše motanje tortilje kod prutića) te na vrh toga dodajte Dida Boža domaći ajvar ( Gabrijela je stavila 3-4 žlice, vi možete po vlastitom ukusu).

  • Tortilje zamotajte tako da prvo presavinete donju stranu, zatim bočne.

  • Možete ih poslužiti odmah ili ih zamotajte i ponesite na posao ili izlet. U slast!










0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page