top of page

Školske štrudlice

Updated: Oct 15, 2021

Ovaj recept je idealan za piknike, kao snack koji možete pripremiti djeci za školu ili jednostavnu, a ukusnu slasticu kada Vam dođu gosti. Za ljubitelje smokava ovo je idealan prhki kolačić koji možete puniti s bilo kojim džemom po okusu, a možete ga servirati uz čaj, šalicu mlijeka ili bademe i orašaste plodove.

Školske štrudlice

Sastojci:

Priprema:

Suhe smokve sitno isjeckajte i usitnite ih zajedno s džemom od smokve s narančom u blenderu. U slastičarsku vrećicu ubacite smjesu i ostavite sa strane.


Tijesto:

U brašno usipajte, vanilin šećer i prašak za pecivo. Nakon što ste smjesu malo izmiješali dodajte jogurt i maslac (na sobnoj temperaturi i prije ga izrežite kvadratiće) kako bi se lakše otopio u smjesi.

Sve dobro izmiješajte sa žlicom, a onda još s rukama kako bi se svi sastojci sjedinili. Na čistoj radnoj površini razvaljajte tijesto (40x40cm). Razvaljno tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova. (svaki dio će biti cca 8 cm). Na svaki razvaljan dio (pet dijelova) cijelom sredinom stavite smjesu iz vrećice. Od svakog dijela spojite vrhove i kao u štrudlu kako smjesa ne bi izlazila. Duge trake stavite na pleh za pečenje i 10tak minuta ostavite u hladnjaku kako bi se tijesto malo stisnulo.

Nakon što je tijesto odležalo u hladnjaku svaku dugu traku izrežite kao štrudlice na dužinu od 6 cm. Izrezane štrudlice stavite u zagrijanu pećnicu (180° C) 15-20 min

Ekstra savjet: Štrudlice možete posipati sa šećerom u prahu.





0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page