top of page

Špageti Puttanesca

Ako ste ljubitelj talijanske kuhinje Špageti Puttanesca će vas oboriti s nogu. Recept koje se brzo priprema, a ostaje još dugo u mislima, donosi naša Valentina. Za gurmane koji se ne boje velikih okusa! Kapari, inćuni i neizbježne masline ovaj puta u obliku Dida Boža namaza od crnih maslina. Umjesto šageta možete upotrijebiti i neku drugu tjesteninu po vašem odabiru.


 

ŠPAGETI PUTTANESCA SASTOJCI:

  • 250g špageta

  • 3 režnja češnjaka

  • 6-7 fileta slanih inćuna

  • ½ žličice čili pahuljica

  • 100g crnih maslina

  • 2-3 žlice maslinovog ulja

  • 400g sjeckane rajčice/pelata iz konzerve

  • 2 žlice kapara

  • ½ žličice sušenog origana

  • ½ žličice sušenog bosiljka

  • sol, papar

PRIPREMA:

  • Špagete kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi dvije minute kraće nego što piše na uputama na pakiranju. *sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja.

  • Češnjak nasjeckajte na listiće, inćune dobro usitnite, a masline preržite na pola.

  • Na ugrijanom maslinovom ulju dodajte češnjak, inćune i čili pahuljice.

  • Pržite oko minutu dok češnjak ne pusti svoju aromu te ulijte rajčicu. Kada zavrije, smanjite vatru i ubacite kapare, Dida Boža namaz od crnih maslina, nasjeckane masline i sušene začine. *po potrebi posolite i popaprite, ali pazite jer su inćuni sami po sebi slani. Sve zajedno kuhajte još par minuta.

  • Dodajte špagete, dobro promiješajte, i kuhajte još dvije minute. Po potrebi dodajte vode od kuhanja ako je umak pregust.

  • Poslužite dok je toplo. Dobar tek. :)


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page