top of page

Složenac od oslića s namazom od zelene masline

Veliki smo ljubitelji jednostavnih, tradicionalnih i brzih jela za one dane kada ne znamo više što bi kuhali. Složenac je jedan od tih jela i svoju verziju nam predstavlja @tigerlilly47.

Složenac od krumpira i oslića sa tapenadom od zelenih maslina


Sastojci za 4 osobe:



Upute :


Filete oslića odmrznite, narežite na veće kocke. Stavite u posudu i marinirajte namazom od zelenih maslina, maslinovim uljem soli, paprom i limunovim sokom.

Dobro promiješajte i ostavite sa strane.

Krumpir ogulite, operite i narežite na ploške debljine do 5 mm, malo posolite i popartite po želji. Luk narežite na kolutove jednake debljine kao i krumpir.

Za slaganje složenca u posudu za pečenje ulijte malo maslinovog ulja i poslažite ploške krumpira u jednom sloju da se malo preklapaju jedna preko druge.

Na krumpir posložite mariniranu ribu prekrijte lukom i sitno sjeckanim češnjakom i na to posložite preostali krumpir. Na kraju sve prlijte mješavinom maslinovog ulja, bijelog vina i jedne žlice namaza od zelenim maslina.

Posudu prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite prvih pola sata pokriveno, zatim skinite foliju i vratite u pećnicu dok krumpir ne poprimi rumenu boju.


 
0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page